18.06.2012 17:15

Květen v Benjaminu

V květnu se v Benjaminu konaly hned dvě akce.

 

Ve středu 16. května u nás proběhla přednáška na téma "Péče o dutinu ústní u dětí", na které mohly maminky besedovat s preventistkou programu "Zdravý úsměv" Lucií Vachkovou.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotky z této akce.

 

V pátek 25. května se konal již tradiční Dětský den v Benjaminu, který se tentokrát nesl v duchu olympiády. Na zahradu klubu ve Vejvanovského ulici nastoupili malí sportovci a vyzkoušeli si, co čeká naše olympioniky v Londýně.

Dopoledne patřilo předškolním dětem. Postupně si zasoutěžily v atletice, gymnastice jak moderní tak i sportovní, z míčových her byla připravena košíková, kopaná a nechyběl ani stolní tenis. U jednotlivých disciplín a sportů si děti mohly osahat skutečné sportovní náčiní, k vidění byly dresy, originální náčiní a fotografie našich nejslavnějších sportovců v jednotlivých sportech. Protože se celý den nesl i v duchu hesla “ Každý může být vítězem“, nešlo nám jen o to lámat rekordy, ale seznámit děti i s duchem olympionismu. V rámci výtvarné dílny děti kreslily, v čem jsou dobří i mimo sport. Vznikly tak obrázky zachycující děti při hraní na hudební nástroje, kreslení, ručních pracích, apod. Každý si v dílničce mohl vyrobit svou olympijskou medaili. Velkému zájmu se u atletických disciplin těšily pomůcky, které jsme měli zapůjčené z Českého atletického svazu. Děti skákaly do dálky, běhaly přes překážky, házely oštěpem. Děti podpořily nadšením i rodiče, kteří se do disciplín ve velkém zapojili také.

Odpoledne zahájilo vystoupení kroužků dětského aerobiku a Hip-hopu, které hojné publikum ocenilo velkým potleskem. Za celý den přišlo na zahradu klubu 164 dětí s rodiči. Za výkony, které předvedly, si kromě dárků odnesli i diplomy, které nám věnoval Český olympijský výbor. Celý den byl slyšet dětský smích i ze skákacího hradu, na který nám jako každoročně finančně přispěl ÚMČ Praha 11.


Všem, kteří nás podpořili, patří velký dík, včetně dobrovolníků, kteří celý den pomáhali na stanovištích u jednotlivých disciplín.

Fotky z dětského dne najdete rovněž ve fotogalerii nebo na našem "rajčeti".

—————

Zpět


Kontakt

Benjamin klub

Vejvanovského 1610
149 00 Praha 11 - Háje


m: 603 468 151

Úřední hodiny:
po - pá 10 - 12 hod